Zapraszamy do obejrzenia filmu z udziałem naszych stypendystów, w którym opowiadają oni o tym, jak to jest być stypendystą pomostowym, o swoich celach, ambicjach, marzeniach.

Dziękujemy stypendystom, którzy są bohaterami filmu za udział w nagraniach i opowiedzenie nam swoich historii!

Polecamy również nasze najnowsze wydawnictwo 'Spełnione Marzenia', w którym publikujemy eseje naszych stypendystów nadesłane na konkurs ogłoszony wiosną i rozstrzygnięty w sierpniu 2015 roku. Stypendyści, w pracach przesyłanych na konkurs, przedstawiali swoje losy, drogę do sukcesu, walkę o spełnienie marzeń i zrealizowanie życiowych aspiracji:

spelnione marzenia obrazek

Program Stypendiów Pomostowych to rozbudowany program stypendialny oferujący studentom wsparcie finansowe na I rok i dalsze lata studiów.Stypendia otrzymują ambitni i zdolni maturzyści z małych miejscowości, pochodzących z niezamożnych rodzin, którzy rozpoczynają studia dzienne. Program ułatwia młodym ludziom podjęcie studiów wyższych poprzez ufundowanie stypendiów na pierwszy rok i wsparcie podczas dalszej edukacji akademickiej. Studenci osiągający dobre wyniki w nauce mogą korzystać ze stypendiów na II, III i IV rok studiów, stypendiów językowych, stypendiów umożliwiających odbycie części studiów za granicą, stypendiów doktoranckich oraz staży w Stanach Zjednoczonych i w kraju.

Więcej o programie w dziale Programy/Program Stypendiów Pomostowych oraz na stypendia-pomostowe.pl