Studenci kierunków ekonomicznych i zarządzania z 15 uczelni z całej Polski walczyli o zwycięstwo w konkursie Przedsiębiorczość, Finanse i Zarządzanie, który odbył się w Łodzi w dniach 28-30 maja 2015. Pierwsze miejsce zajęły ex aequo zespoły Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach i Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Uczestnicy najlepszych 5 drużyn otrzymali atrakcyjne nagrody finansowe.

Była to już 19 edycja konkursu, w którym zespoły studentów sprawdzały swoją wiedzę i umiejętności, mierząc się z praktycznymi problemami występującymi w przedsiębiorstwach oraz stawały do biznesowych negocjacji.

Zwycięzcy otrzymali atrakcyjne nagrody finansowe - nagrodzeni zostali uczestnicy 5 najlepszych drużyn.

• Nagrodę I stopnia, w wysokości 2.500 zł dla każdego członka zespołu, otrzymały zespoły dwóch uczelni:
    Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach (Wydział Zarządzania) oraz Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu (Wydział Zarządzania, Informatyki i Finansów)
  • Nagrodę III stopnia, w wysokości 1.500 zł dla każdego członka zespołu, otrzymał zespół Uniwersytetu Gdańskiego (Wydział Zarządzania)
  • Nagrodę IV stopnia, w wysokości 1.000 zł dla każdego członka zespołu, otrzymał zespół Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie (Wydział Zarządzania i Finansów)
  • Nagrodę V stopnia, w wysokości 750 zł dla każdego członka zespołu, otrzymał zespół Politechniki Warszawskiej (Wydział Zarządzania)

Nad przebiegiem konkursu czuwało jury złożone z pracowników naukowych i grona ekspertów. Komisji przewodniczył, jak co roku, prof. zw. dr hab. Jerzy Dietl.

Konkurs zorganizowany został przez Fundację Edukacyjną Przedsiębiorczości.

Fundatorem nagród w konkursie była Fundacja Kronenberga przy Citi Handlowym, zaś całego konkursu Polsko – Amerykańska Fundacja Wolności.

Nad przebiegiem konkursu czuwało Jury złożone z pracowników naukowych i grona ekspertów. Komisji przewodniczył, jak co roku, prof. zw. dr hab. Jerzy Dietl.

Zapraszamy do lektury pełnej relacji z konkursu w dziale Programy / Konkurs / Konkurs PFiZ 2015